Sök privatlån / blancolån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Arkiv för blogg

Blancolån
Blandat
Bolån / Huslån
Information
Mikrolån / SMSlån
Räntor
Tips och guider
 
 

Vår blogg om lån och annat

Läs vår blogg som framför allt tar upp och diskuterar sådant som rör lån och att låna pengar. Det kan vara allt ifrån viktiga nyheter som påverkar låntagare till höjda räntor eller bara intressanta fakta eller statistik. Det kan även hända att vi svävar ut lite och bloggar om andra saker som handlar om ekonomi eller relaterade ämnen.

Låna för att reda ut gamla skulder

Har man skulder så ska man givetvis akta sig för att dra på sig ännu fler skulder genom att låna pengar. Det är inte speciellt bra att ha stora skulder och vanligtvis kostar dessa också pengar i form av ränta och avgifter, varför man vill få bort dem så fort man kan. Undantaget är självklart bolån och liknande, som är en vanlig del av din privatekonomi. Det finns dock en del situationer när ett lån kan vara bra för att reda ut din dåliga ekonomi, vilket vi ska kolla på i detta inlägg.

Organisera sparande till semesterresan

Få svenskar vill inte åka utomlands på sommaren, under sin semester. Även om det, som i år, är riktigt fint väder hemma i Sverige så vill de flesta gärna åka på en resa utomlands. Jag kan förstå att det lockar då det är stor skillnad på atmosfären, känslan, maten, miljön och kulturen i ett annat land, t ex Grekland eller Italien. Det kostar dock att resa och måste finansieras på något vis.

Handla utan att låna om du kan

Något som tyvärr är ganska vanligt är att man antingen köper saker på avbetalning, betalar med sitt kreditkort eller kanske till och med tar ett vanligt lån för att betala något som man vill ha. Alla dessa lösningar är ganska lika eftersom de går ut på att man köper saker med lånade pengar.

Spara pengar med lån

Att spara pengar gillar vi väl alla. Att spara pengar med lån låter kanske konstigt för många då lån inte direkt förknippas med sparande - men det går att spara pengar med lån. Man kan även tolka det hela som att man kan spara pengar när man lånar och det går också att göra.

Nu spikas nya tuffare amorteringskraven för bolån

Förra sommaren infördes ett amorteringskrav för bolån som ett sätt att tygla svenskarnas skuldsättning. Det ser ut att ha haft en viss påverkan, men kanske inte så mycket som man hade velat. Nu kommer ytterligare regler som innebär mer amortering för vissa.

Bäst privatlån just nu