Sök privatlån / blancolån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Arkiv för blogg

Blancolån
Blandat
Bolån / Huslån
Information
Mikrolån / SMSlån
Räntor
Tips och guider
 
 

Vår blogg om lån och annat

Läs vår blogg som framför allt tar upp och diskuterar sådant som rör lån och att låna pengar. Det kan vara allt ifrån viktiga nyheter som påverkar låntagare till höjda räntor eller bara intressanta fakta eller statistik. Det kan även hända att vi svävar ut lite och bloggar om andra saker som handlar om ekonomi eller relaterade ämnen.

Varför kan det vara bra att hitta lån utan UC?

Om du läser den här artikeln vet du förmodligen vad UC står för, men för att vara på den säkra sidan så kan jag berätta att det är en förkortning av Upplysningscentralen. Det är ett kreditupplysningsföretag, det största i Sverige. Det ägdes tidigare av flera svenska storbanker men såldes sedan till ett stort finskt bolag, som nu driver det.

Att tänka på innan du lånar

Ett lån är alltid ett ekonomiskt åtagande och en viss ekonomisk risk. Det innebär en extra utgift varje månad och kommer att kosta en slant totalt innan lånet är återbetalt. Låna är idag ganska lätt men man ska inte ta för lätt på det, för det innebär en kostnad.

Ingen risk för höga räntor på ett bra tag

Redan innan pandemin bröt ut så var vi på väg mot en tid av låga räntor och efter den ekonomiska krisen som har följt nu har det inte på något vis blivit troligare att räntorna skulle höjas de närmaste åren. Det ser därför ut att bli minst lika lugnt med boräntor och annat under flera år, varför man kan sitta lugnt i båten.

Hur kommer Coronaviruset påverka lånemarknaden?

Vi är nu mitt inne i en tuff period, med stora problem för ekonomin och stödpaket som flyger omkring lite överallt. Det är helt klart att många företag påverkas negativt av viruset och de åtgärder som länder runt om i världen vidtar för att minska smittspridningen.

Nytt dyrt lån för dem med sämre kredithistorik

En ny långivare vid namn Tando fångade min uppmärksamhet nyligen. De säger sig ha ett lite annorlunda upplägg då de ska finnas där för dem som har lite svårt att få lån normalt. Tanken är att alla som lånar ska ha en borgensman eller medlåntagare, som går i god för dem och därmed gör det möjligt att låna även med lite tveksam kreditbetyg eller kredithistorik.

Bäst privatlån just nu