Sök mikrolån / SMSlån

Välj lånebelopp
Välj löptid (dagar)
Ålder (Minst 18 år)
Har betalningsanmärkning

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Topplista mikrolån höger - mobil

Bäst SMSlån just nu

Långivare som lånar ut 3000 kr i 30 dagar.
1Nåtlån
Totalt:
405 kr
Låna / Besök
2DayPay
Totalt:
437 kr
Låna / Besök
3Kredit365
Totalt:
491 kr
Låna / Besök
Välj lånebelopp och löptid:
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

SMSlån

Ett SMSlån är i princip ett lite mindre lån (vanligen på belopp mellan 500 kr och 10 000 kr) som du lånar under en klart kortare tid än ett mer klassiskt privatlån. De vanliga löptiderna är 15, 30, 60 eller 90 dagar, vilket kan variera lite beroende på vad du själv vill ha och hur mycket du vill låna.

Från början kommer namnet SMSlån från att man ansökte om lånet helt och hållet via mobiltelefonen, genom att skicka in sin ansökan via SMS. Med tiden har dock termen SMSlån blivit ett samlingsnamn för alla dessa små och snabba krediter. Andra namn som också brukar användas är mikrolån, snabblån och mobillån. Dessa är i princip samma typ av lån.

Det är ingen direkt skillnad på SMSlån och t ex mikrolån. De flesta långivare har så att du kan ansöka om lån direkt på deras webbsida via ett formulär. Att ansöka via ett SMS är inte lika vanligt längre, vilket kanske t ex beror på att de flesta har smartphones som de kan använda för att gå in på en långivares webbsida och låna den vägen. Det är ofta smidigare än att skicka sin låneansökan i ett SMS.

SMSlån har ett dåligt rykte och brukar sägas vara dyrare än andra former av lån. Det är sant att de vanligen har en märkbart högre kostnad än t ex privatlån, speciellt med tanke på hur kort tid man får låna pengarna. Du bör alltid fundera en gång extra innan du väljer att ta ett SMSlån just eftersom det inte är direkt prisvärt, men det finns givetvis inget som säger att du inte kan låna på det här viset ifall du verkligen behöver.

Det viktiga är att du börjar med att fundera på om du verkligen behöver låna och efter det ska du helst titta runt efter den långivare som har lägst pris på sina lån, då dessa kan variera ganska mycket. Du måste veta att du har råd att återbetala ditt lån efter t ex 30 eller 60 dagar, för annars är risken att du hamnar i ekonomiska bekymmer.

Hur söker man ett SMSlån?

Förr i tiden handlade det mestadels om att skicka ett SMS till ett visst telefonnummer där man hade skrivit in alla sina uppgifter. Idag är det allra vanligast att folk använder ansökningsformulären på webbsidan. Ibland kan du även registrera dig hos en långivare och då sparas din information i deras databas för framtida lån.

Själva ansökan ska innehålla information om hur mycket du vill låna och hur länge givetvis men även information om dig och din ekonomi som gör att långivaren kan ta ett bra beslut om ifall du får ta ett lån eller ej. Sådant som årsinkomst ska skickas med. Långivaren gör även en kreditupplysning för att få mer info om din ekonomi, t ex för att se ifall du har betalningsanmärkningar.

När du har ansökt brukar ansökan behandlas väldigt snabbt, så länge du har skickat in den under arbetstid. I annat fall kommer långivaren inte att börja jobba med den förrän nästa arbetsdag. Du får ofta dina pengar senast dagen efter. En del långivare har även öppet på helger.

Hur man hittar bäst SMSlån

Det allra viktigaste när man letar efter SMSlån eller snabblån är att man tar sig tid att få en överblick över vad som erbjuds. Du måste komma ihåg att det är du som sitter med de flesta korten på hand eftersom det är du som är kunden och långivarna slåss om att få dig att ta just deras lån. Det är så de tjänar sina pengar.

Du har makten att välja och vraka mellan alla de långivare som erbjuder SMSlån och ta det erbjudande som är bäst. Många långivare försöker locka dig genom att sänka priserna eller kanske till och med genom att erbjuda gratis lån till nya kunder. Detta är ett sätt att få ett bra pris på ditt lån.

Det du bör göra är att kolla upp vilka långivare som har lägst ränta och avgifter och var du kan låna billigt. Det kan du göra genom att själv undersöka alla långivare och deras webbsidor eller genom att använda våra omfattande jämförelser, där allt är samlat. Du kan även läsa om bästa snabblån och se ifall du kan hitta något som passar dig där.

Att tänka på när det gäller SMSlån

  • Man ska givetvis inte låna pengar ifall man inte vet att man kan betala tillbaka lånet och ränta plus avgifter efter löptiden är slut. Detta är inget lån som ska användas som en tillfällig lösning på ekonomiska problem eller för att betala av andra lån etc. Att göra så leder ofta till större problem.
  • Det finns väldigt många långivare som har SMSlån / snabblån i sina sortiment. Priserna kan variera väldigt mycket mellan dessa, så det är viktigt att man inte bara väljer första bästa lån man ser utan att man kollar runt och jämför priserna innan man bestämmer sig.
  • Att låna pengar på detta vis är inte billigt. Det är klart dyrare att låna i form av SMSlån än genom ett vanligt klassiskt privatlån. Självklart är det ok att låna ifall man har en tillfällig pengabrist och vet att pengar kommer in - men tänk på att det kostar en slant.
  • Löptiden på SMSlån är väldigt kort. Det vanligaste är 30 dagar. För större mikrolån ligger löptiden ofta på 60 eller 90 dagar. Vissa lån eller mindre lånebelopp har en löptid på bara 15 dagar.
  • En kreditprövning kommer att göras så du måste ha en tillräckligt god ekonomi för att få låna pengar. Ibland tillåts du låna trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar, men kom ihåg att det viktigaste är att du klarar av att återbetala pengarna igen.

Långivare som erbjuder SMSlån på 3 000 kr

Här finns långivare som lånar ut 3000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 3000 i 30 dagar.
NåtlånNåtlån 405 kr405 krDayPayDayPay 437 kr437 kr
Kredit365Kredit365 491 kr491 krMonettiMonetti 491 kr491 kr
MeddelandelånMeddelandelån 521 kr521 kr

Bäst SMSlån just nu

Långivare som lånar ut
3000 kr i 30 dagar.
1Nåtlån
Totalt:
405 kr
Låna / Besök
2DayPay
Totalt:
437 kr
Låna / Besök
3Kredit365
Totalt:
491 kr
Låna / Besök
4Monetti
Totalt:
491 kr
Låna / Besök
5Meddelandelån
Totalt:
521 kr
Låna / Besök
Välj lånebelopp och löptid: