Sök mikrolån / SMSlån

Välj lånebelopp
Välj löptid (dagar)
Ålder (Minst 18 år)
Har betalningsanmärkning

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Topplista mikrolån höger - mobil

Bäst SMSlån just nu

Långivare som lånar ut 3000 kr i 30 dagar.
1Vivus
Totalt:
0 kr
Låna / Besök
2ViaConto
Totalt:
225 kr
Låna / Besök
3Extrakredit
Totalt:
297 kr
Låna / Besök
Välj lånebelopp och löptid:

Mikrolån

Mikrolån är mindre lån som är tänkta att hjälpa till vid kortvariga ekonomiska situationer. Det vanligast är att det går att låna upp till 3 000 - 5 000 kr hos långivarna. Ibland kan det finnas möjligheter att låna upp till 10 000 kr men de långivarna som erbjuder detta är i speciellt många i antalet.

Att tänka på innan man lånar pengar i form av mikrolån

Det finns som alltid ett antal saker man ska överväga innan man tar ett beslut om att låna pengar eller ej. Vi ska här titta lite närmare på de olika delarna av mikrolånet.

Löptid

Mikrolån har jämfört med alla andra typer av lån en väldigt kort löptid. Privatlån har som jämförelse en löptid som börjar på 1 år och sedan kan sträcka sig till ca 12 år. Mikrolånen har istället en löptid som i de allra flesta fallen enbart ligger på 30 dagar. Vissa långivare erbjuder längre återbetalningstid och då kan vi tala om tid på upp till 3 månader. Dessa längre löptider brukar gälla för de lite större mikrolånen.

Lånebelopp

Mikrolån är som namnet antyder inte några större lån. De börjar från 500 kr och sträcker sig maximalt till 10 000 kr. Dock är det som vi tidigare sa vanligast att långivarna har en övre gräns på 3 000 - 5 000 kr.

Det är även inte ovanligt att de har regler som säger att du måste vara en återkommande kund för att få chansen att ansöka om de olika långivarnas största lån.

Kostnad

Som de allra flesta vet är mikrolån inte någon billig form av lån att ta och detta speciellt om man tittar på den effektiva ränta. Sen är ofta effektiv ränta ett ganska dåligt mått för just mikrolån men oavsett så ska du vara medveten om att du får betala ett ganska högt pris för att få låna en mindre summa en kortare tid.

Innan du lånar pengar ska du därför noga planera så att det finns pengar på kontot för att täcka återbetalningen när löptiden går ut. Betalar du inte tillbaka ditt lån i tid är risken stor att kostnaderna drar iväg.

Jämför mikrolån

Innan du tar ett beslut om att låna eller ej bör du kolla upp vad det kostar att låna den summa som du tänkt dig. På denna sajt kan du hitta prisjämförelser av mikrolån som kan hjälpa dig med just detta.

Ganska snabbt märks det då att kostnaderna varierar kraftigt mellan de olika långivarna. Vilket gör att du kan spara in ganska stora summor på att välja rätt långivare ifall du bestämmer dig för att låna pengar.

Det är även bra att jämföra priser på andra ställen än vår sajt. Därför kan du t ex jämföra mikrolån hos Svensklåneguide.se

Hur ansöker man om ett mikrolån

Det är väldigt enkelt att ansöka om denna typen av lån. Det allra enklaste sättet är att gå in på den önskade långivarens hemsida och där fylla i det ansökningsformuläret som finns.

Vill du låna via mobilen vilket man då kallar för SMSlån går detta också smidigt. Du går på samma sätt in på långivarens webbplats och där letar upp vad du ska skriva i SMSet som du skickar in.

Detta var den enkla förklaringen av hur du lånar. Mer information om hur det exakt går till finns alltid på långivarnas webbplatser.

Långivare som erbjuder Mikrolån på 3 000 kr

Här finns långivare som lånar ut 3000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:

Bäst SMSlån just nu

Långivare som lånar ut
3000 kr i 30 dagar.
1Vivus
Totalt:
0 kr
Låna / Besök
2ViaConto
Totalt:
225 kr
Låna / Besök
3Extrakredit
Totalt:
297 kr
Låna / Besök
4Onea.se
Totalt:
360 kr
Låna / Besök
5Kortlån
Totalt:
404 kr
Låna / Besök
6Lånbutiken
Totalt:
450 kr
Låna / Besök
7Risicum
Totalt:
450 kr
Låna / Besök
Välj lånebelopp och löptid: