Sök mikrolån / SMSlån

Välj lånebelopp
Välj löptid (dagar)
Ålder (Minst 18 år)
Har betalningsanmärkning

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Topplista mikrolån höger - mobil

Bäst SMSlån just nu

Långivare som lånar ut 3000 kr i 30 dagar.
1Nåtlån
Totalt:
405 kr
Låna / Besök
2DayPay
Totalt:
437 kr
Låna / Besök
3Kredit365
Totalt:
491 kr
Låna / Besök
Välj lånebelopp och löptid:
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Jämför SMSlån

Ett lån av någon typ sök bör du alltid jämföra priserna mellan olika långivare. Det kan ofta skilja mer än vad man kan tro på förhand. Detta är något som speciellt gäller för dig som funderar på att söka ett SMSlån (mikrolån). Det är inte ovanligt att kostnaden är det dubbla hos de dyrare låneinstituten jämfört med de som är billigast.

Pengar som man kan använda till mycket bättre saker än att betala till långivare som tar ut höga priser för ett SMSlån. Lägg därför ner lite extra tid på att jämföra de olika långivarna då detta kan spara dig mycket pengar.

SMSlån är ett mikrolån

Här talar vi för tillfället om SMSlån vilket är ett lån som söks med hjälp av mobiltelefonen. Men det är tyvärr vanligt att man i media kallar alla mikrolån för SMSlån vilket inte är sant. Alla långivare erbjuder sina kunder att söka lån via nätet men det är inte alls alla som lånar ut via mobilen. Detta för med sig att du får färre alternativ om det verkligen är ett SMSlån som du letar efter. Om sättet att ansöka på inte är det viktigaste för dig är vårt tips att du istället går till vårt avsnitt där vi talar om mikrolån. Där kommer du hitta fler alternativ helt enkelt vilket ger dig större möjligheter att betala bästa pris.

Läs mer om mikrolån

Vad att tänka på när du jämför SMSlån

Om det är ett SMSlån som du vill söka finns det ett antal saker som du ska fundera igenom innan du skickar in någon ansökan till en långivare. Vi ska här gå igenom några av dessa.

Kostnad

Att låna pengar för med sig kostnader och dessa är förhållandevis höga för SMSlån och andra mikrolån. Fundera därför noga igenom ifall det är värt kostnaden som kommer. Du ska även tänka igenom ifall du har råd att låna pengarna eller ej. Skulle du vara tveksam är det generellt inte en bra idé att låna.

Löptid

Mikrolån är som namnet antyder små lån och de är även lån som ska betalas tillbaka efter enbart en kort löptid. Från början var denna löptid oftast 30 dagar oavsett lån. Detta har nu ändrats lite så att det finns fler alternativ för dig som vill låna pengar. Vissa låneinstitut som erbjuder större lån har t ex ofta en löptid på 60 dagar. Hos andra har du en möjlighet att förlänga lånen eller från början välja längre eller kortare löptid.

Du kan räkna med att en längre löptid innebär en högre totalkostnad för lånet men att det istället har en längre månadskostnad.

Ansökningskostnad

Vissa långivare använder sig av en ansökningskostnad medan andra inte gör detta. Något du ska ha i åtanke är att detta är en kostnad som du får betala oavsett om du blir godkänd för ett lån eller ej. Avgiften dras ofta direkt på telefonräkningen.

Det behöver inte bli dyrare att låna av dessa långivare då den totala kostnaden inte behöver bli högre. I våra jämförelser på sajten har vi t ex alltid räknat in dessa avgifter. Då det dock blir dyrt är ifall du inte blir godkänd. Accepterar de inte din ansökan har du i princip slängt pengar i sjön. Är du därför osäker på om du har en tillräckligt stark ekonomi för att långivaren ska vilja låna ut pengar till dig bör du definitivt överväga att välja en långivare som inte tar ut någon ansökningsavgift.

Ränta

Eftersom du får göra ett skatteavdrag på 30 % av räntekostnaden är det bättre att låna av någon som tar ut en större ränta än hos någon som tar ut en större avgift ifall totalsumman är liknande. Ett lån som har en räntekostnad på säg 400 kr går det att göra ett avdrag på 120 kr för.

Kom bara ihåg att du måste betala tillbaka hela summan till långivaren och här ingår då det som du senare kan göra avdrag för. Detta avdraget görs i deklarationen och du får tillbaka pengarna av skatteverket senare.

Var hittar man jämförelser?

Som sagt var är det viktigt att jämföra priser innan du ansöker om något lån och som tur var finns det flera ställen att göra detta på. Här på sajten hittar du jämförelser av de flesta långivarna som finns på marknaden för tillfället. Här under har vi jämfört vad det kostar att låna just 3 000 kr. Men vi har även en hel avdelning där vi jämför SMSlån och där går det att hitta prisuppgifter för flertalet lånesummor.

Sen har du självklart andra sidor på nätet som du kan använda för att hitta det bästa priset. En sådan sida är Sverige kredit. Där hittar du snabbt vad det kostar att låna av någon. Vidare hittar du också de grundläggande villkoren som långivaren ställer.

 

Långivare som erbjuder SMSlån på 3 000 kr

Här finns långivare som lånar ut 3000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 3000 i 30 dagar.
NåtlånNåtlån 405 kr405 krDayPayDayPay 437 kr437 kr
Kredit365Kredit365 491 kr491 krMonettiMonetti 491 kr491 kr
MeddelandelånMeddelandelån 521 kr521 kr

Bäst SMSlån just nu

Långivare som lånar ut
3000 kr i 30 dagar.
1Nåtlån
Totalt:
405 kr
Låna / Besök
2DayPay
Totalt:
437 kr
Låna / Besök
3Kredit365
Totalt:
491 kr
Låna / Besök
4Monetti
Totalt:
491 kr
Låna / Besök
5Meddelandelån
Totalt:
521 kr
Låna / Besök
Välj lånebelopp och löptid: