Sök privatlån / blancolån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Annuitetslån

Det finns i huvudsak två olika sätt att amortera ett lån och det är rak amortering och annuitet. Vill du läsa mer om rak amortering kan du följa den tidigare länken för här ska vi titta lite närmare på annuitet.

Hur fungerar ett annuitetslån?

När du lånar pengar ska du vid varje återbetalningstillfälle betala både ränta och amortera på lånet. Detta är ju inga konstigheter på något vis då detta gäller för alla lån frågan är mer exakt hur mycket du betalar och vad som går till ränta och vad som används till amortering.

När det gäller ett annuitetslån så betalar du varje månad in exakt samma summa till långivaren. Detta betyder att du i början kommer att betala mycket i ränta vid varje tillfälle och mindre i amortering. Sedan för varje månad när lånet blir mindre och mindre kommer du istället att amortera mer och mer. Ränta beräknas hela tiden på det beloppet som du har lånat och när du amorterar på lånet blir det en mindre summa att betala ränta på.

Sedan för att få till det hela så att du varje månad betalar in samma summa ökar man istället upp amorteringen med samma summa som räntekostnaden sjunker.

En stor fördel med ett lån av detta slag är att du hela tiden vet exakt vad du kommer att få betala varje månad under hela låneperioden. Detta gör det enkelt att planera ekonomin då man i förväg vet om vad som ska hända.

Vi illustrerar ett annuitetslån

Här nedan kan du hitta en enkel illustration på hur ett annuitetslån fungerar. Det övre sträcket symboliserar hur mycket du betalar totalt och sedan ser du de två olika avdelningarna ränta och amortering hur de ökar och minskar med tiden för att i slutet i princip bara vara amortering.

Illustration - Annuitetslån

Långivare som erbjuder bolån och privatlån

Den här listan innehåller både långivare som erbjuder bolån och privatlån. En del långivare har båda typer av lån och kan då tänkas vara med två gånger. Ifall du vill ha en bra jämförelse av privatlån eller bolån kan du titta in på våra jämförelser och kolla in räntor, villkor och andra avgifter etc.

Privatlån

Freedom FinanceFreedom FinanceLendoLendo
Marginalen BankMarginalen BankSevendaySevenday

Bolån

HandelsbankenHandelsbankenHypotektet BolånHypotektet BolånLänsförsäkringarLänsförsäkringarMitt BolånMitt BolånNordeaNordeaSBABSBABSEBSEBSkandiaSkandiaSwedbankSwedbank

Bäst privatlån just nu