Sök privatlån / blancolån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Ränta billån

När du köper en bil är det självklart intressant att veta vilken ränta du kan få ifall du behöver låna pengar. Speciellt med tanke på vad bilarna kostar numera. Ska man t ex köpa en ny bil får man ju räkna med att den ofta kostar över 200 000 kr. Begagnade bilar är ju självklart billigare men dessa kostar också mycket beroende på vad man vill ha.

Eftersom kostnaderna är så pass höga för fordon blir det ju även viktigt att hitta ett lån med så bra ränta som möjligt då det annars kan bli stora skillnader i det totala priset. En fördel här med billån jämfört med en del andra lån är att det ofta är ett förhållandevis billigt lån att skaffa då det är frågan om ett lån med säkerhet.

Hur hög är räntan på ett billån?

Det går inte att ge något generellt svar på denna fråga då det är alldeles för många faktorer som spelar in. Sådana saker som spelar in är t ex vad för någon bil du tänker köpa. Är det t ex en gammal bil kan detta påverka räntan. Sedan hur lång löptid osv som du själv önskar på lånet har stor inverkan det också.

Långivarna tar också ofta hänsyn till hur stark din egna ekonomi är. En låntagare som tjänar bra med pengar och har stora marginaler i ekonomin är en säkrare kund för låneinstituten vilket kan leda fram till en lägre ränta för just dem. Långivares reaktion till en högre risk är ju nämligen att höja räntan.

Det är även lite olika hur de olika långivarna lånar ut när det kommer till billån. Men de som använder bilen som säkerhet kommer troligen också att vara billigare då detta ger en trygghet till dem när de lånar ut pengar. Sedan anses inte en bil vara en lika bra säkerhet som ett hus vilket betyder att lånet inte kommer att vara lika billigt som ett bolån.

Vem ska man låna av?

Det finns lite olika aktörer på marknaden för billån och det är inte klart på förhand vilket alternativ som är bäst. Dels har du de stora bankerna som lånar ut pengar, sedan har bilhandlarna själva som kan ha lösningar tillsammans med någon långivare och sist så finns de lite mindre aktörerna på marknaden.

Var du hittar det billigaste priset mellan dessa kan vi här inte säga. Ena stunden kan det vara billigare att ta ett erbjudande från bilhandlarna exempelvis för att i nästa stund vara dyrare att låna av dem. De stora bankerna är ofta ganska stabila när det gäller pris vilket ofta gör dem till trevliga alternativ.

Andra sätt att låna pengar till en bil

Det troligen bästa alternativet när det gäller lån till en bil är ett bolån. Detta kan vid första anblick låta lite konstigt men det är fullt möjligt ifall du redan äger en bostad. Om denna då inte är fullt belånad är det möjligt att höja lånet på denna bostad istället för att ta ett helt nytt lån. Eftersom bolån allt som oftast är billigare skulle detta även bli bättre ur en ekonomisk synvinkel. Sedan krävs det då självklart att du just äger en bostad som det går att låna mer på men om detta är fallet så.

Vidare kan du alltid ta ett privatlån för att köpa en bil. Det är t o m så att vissa långivare använder sig av privatlån för att låna ut pengar till bilar även om de kallar detta för ett fordonslån. Räntan blir troligen högre men det kan fortfarande vara ett alternativ ifall du inte skulle få låna på annat vis.

Bäst privatlån just nu