Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Lånelöfte

Om du planerar att köpa ett hus och behöver låna pengar för detta är det första steget som du ska göra att ta ut ett lånelöfte. Om du skaffar ett lånelöfte får du ett skriftligt dokument som säger hur mycket en vis bank kan tänka sig att låna ut till dig.

Ett sådant dokument är mycket bra att han när du ska titta på bostad då det gör att du får en möjlighet att veta i vilka prisklasser du kan titta. Vidare hjälper även lånelöftet dig när det gäller en budgivning detta då ett lånelöfte ses som ett tecken på att du har finansieringen till stora delar klar för husköpet. Om du t ex kommer i budgivning med några andra och du har ett lånelöfte vilket de andra inte har är chansen att just ditt bud accepteras större. Det är helt enkelt mindre risk för säljaren.

Löfte är inte samma sak som lån

Viktigt är bara att komma ihåg att ett lånelöfte inte är samma sak som att du får låna just denna summa. Det lånelöfte som du har gäller i 6 månader och under denna tiden kommer du att få låna de pengarna som löftet säger förutsatt att inget har förändrats negativt med din ekonomi.

Att det är så är ganska logiskt om man tänker på det lite närmare. Säg t ex att du tagit ut ett lånelöfte men sedan blivit uppsagd från ditt arbete. Har du blivit uppsagd har du ju tyvärr en sämre inkomst vilket gör att storleken på lån som du klarar av att betala tillbaka minskar. Då skulle t ex inte ditt lånelöfte gälla. Men om det är så att inget har förändrats kan du med allra största säkerhet känna dig trygg i att få låna pengarna.

Hur och var får jag ett lånelöfte?

Att få ett lånelöfte är mycket enkelt och ytterligare en sak som är positiv är att det inte kostar dig något alls. Det du behöver göra är att antingen fylla i det formulär som finns på nätet för den långivaren du tänkt använda dig av alternativt ta kontakt med dem direkt. Det som görs är att en kreditupplysning görs på dig som visar hur mycket pengar du får låna och efter det att den är gjord får du ut ett dokument som säger hur mycket pengar du kan låna. Väldigt enkelt och som sagt var gratis.

Du kan också ta ut flera lånelöften hos olika långivare om du så önskar. Det är ett sätt att få extra säkerhet på och du kan även få en lite bättre koll på hur mycket du kan låna hos olika långivare, så att du vet vilka dina alternativ är och var gränsen ligger för ditt husköp.

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.