Sök privatlån / blancolån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Betalningsanmärkning

Att få en betalningsanmärkning är något man ska försöka undvika så långt det går. En betalningsanmärkning hänger nämligen med i tre år och under hela denna period kan det bli problem att göra många olika saker som har med pengar att göra. I princip allt där du betalar i efterhand kan stoppas pga av anmärkningar.

Hur uppstår betalningsanmärkningar?

Om t ex ett lån inte betalas tillbaka som planerat kan ärendet skickas vidare till Kronofogdemyndigheten. Där kommer då ett betalningsföreläggande att registreras. För att se till att allt är korrekt skickar Kronofogden utan en kopia på ansökan om betalningsföreläggande till personen det berör. Efter detta får mottagaren tre veckor på sig att betala skulden. Om detta inte görs kommer Kronofogden besluta att det finns en skuld som inte återbetalats.

Inträffar detta kommer skulden och relaterad information att skrivas in i deras register och detta är ett register som är offentligt. Dessa register har sedan kreditupplysningsföretagen koll på och det är de som delar ut betalningsanmärkningarna. Det är alltså inte Kronofogdemyndigheten som ger betalningsanmärkningar utan det är bara deras information som används för att bestämma vilka som får betalningsanmärkningar.

När långivare, hyresvärdar, telebolag osv sedan kollar upp sökandes kreditvärdighet är det till just kreditupplysningsföretagen som de vänder sig och då upptäcks anmärkningarna.

Viktigt att veta är att du inte får några betalningsanmärkningar enkelt utan du kommer att få påminnelser osv innan något sådant blir aktuellt. Sedan kommer det ofta till en extra kostnad för varje steg i processen.

Liten skuld kan bli en betalningsanmärkning

Ytterligare en sak som det är viktigt att ha koll på är att det inte behöver vara någon större skuld för att du ska kunna åka på en betalningsanmärkningar. En så liten skuld som 100 kr kan i förlängningen ge dig en betalningsanmärkning om den inte återbetalas. Det är alltså inte bara stora lån och andra stora kostnader som ger betalningsanmärkningar.

Betalningsanmärkning finns i tre år

Oavsett vad du gör kommer en betalningsanmärkning att hänga med dig i tre år. Betalar du direkt tillbaka din skuld klarar du dig inte undan. Att det fungerar på detta vis är för att långivare och andra önskar se att en person som har fått en betalningsanmärkningar bygger upp sitt förtroende igen. Detta då under en period på tre år som börjar om varje gång en ny betalningsanmärkningar registreras.

Detta kan absolut vara lite orättvist för den personen som antingen strulat till det och åkt på en betalningsanmärkning eller som har fått full ordning på ekonomin snabbt efteråt. Väljer man dock långivarnas perspektiv är det inte så konstigt. De tar ju alltid en risk när pengar lånas ut och att därmed låna ut till en person som tidigare inte har visat upp en bra förmåga att betala tillbaka är ett större chanstagande.

Går det att låna med betalningsanmärkningar?

Ja det kan gå att låna pengar med betalningsanmärkningar men det är få långivare som accepterar ansökningar från personer med anmärkningar. De flesta resonerar som vi skrev ovan. Dock finns det en del långivare som kan tänka sig att låna ut pengar men då krävs det att ekonomin i övrigt är god. Finns det t ex fortfarande ett skuldsaldo hos Kronofogden är det nästan omöjligt att få låna några pengar.

Ett annat alternativ kan vara att låna pengar med hjälp av en borgensman. Denna person kommer då att ställa upp som säkerhet för lånet. Kom bara ihåg att borgenmannen blir återbetalningsskyldig om låntagaren inte sköter sina betalningar.

Långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar

Här nedan kan du hitta några olika alternativ för dig som vill låna pengar men har betalningsanmärkningar.


Freedom Finance är inte själva en långivare utan de förmedlar istället lån. Hos dem kan du få hjälp dels med ett bolån om du har anmärkningar men även privatlån. När det gäller privatlån så kan en ensam sökande få hjälp att hitta ett lån upp till 60 000 kr och om det finns medsökande finns möjligheten till lån upp till 100 000 kr.


Ett alternativ för dig som söker efter ett privatlån är Lendo. De jobbar också med förmedling av lån och hos dem går det att få hjälp med privatlån upp till 60 000 kr om det finns aktiva betalningsanmärkningar.


Om det är ett bolån du letar efter och de vanliga bankerna har sagt nej pga betalningsanmärkningar är Bluestep en möjlig långivare. De har nämligen valt att specialisera sig på att låna ut penagar till personer som annars har svårt att få låna.


Marginalen Bank har något de kallar för Omstartslån. Detta är ett lån som direkt är inriktat på persone som har svårt att få låna av andra långivare. För att bli godkänd krävs det antingen en bostad som säkerhet eller att någon går in som borgensman. Marginalen Bank kan nås på nummer 010-108 97 37


Bäst privatlån just nu