Sök privatlån / blancolån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Amorteringsfritt lån

Visst låter det som en spännande tanke med ett lån som man inte behöver amortera alls på. Och det är faktiskt att det finns lån som är det helt eller delvis. Fast då ska man självklart komma ihåg att detta är under löptiden och att lånet faktiskt ska betalas tillbaka någon gång.

Hur fungerar det?

Det är faktiskt ganska enkelt egentligen, du tar ett lån hos en långivare som erbjuder amorteringsfria lån. Under tiden som ni sedan har kommit överens om att du inte ska amortera så betalar du bara ränta på lånet. Du gör alltså inga återbetalningar på själva lånet alls under tiden som du har amorteringsfrihet.

Beroende på vad du har kommit överens med långivaren om så ska du efter tiden ni har bestämt att du inte ska amortera börja betala av lånet. Det kan då vara så att långivaren förväntar sig att få in hela summan på en gång eller ska du börja amortera som vanligt. Det är t ex ganska vanligt att långivare erbjuder sina kunder att ha amorteringsfritt första året för att sedan börja betala tillbaka.

Vanligt är även att en långivare ger dig som tar ett bolån möjligheten att inte amortera på detta. Detta kan de göra då amorteringen är långsam på ett bolån varför det inte gör någon större skillnad om lite betalas tillbaka varje månad eller ej.

Seniorlån

Ett seniorlån är ett väldigt bra exempel på en typ av bolån där man inte behöver amortera alls. Detta är ett lån för äldre personer som har en bostad som kan belånas. Långivaren belånar då ofta upp till 60 % och detta behöver man sedan inte amortera på innan huset säljs eller låneperioden tar slut.

Varför ska man ta ett amorteringsfritt lån?

Det finns både fördelar och nackdelar med ett amorteringsfritt lån det är något man ska ha klart för sig. Det stor fördelen är att du under en period inte kommer att ha så höga månadskostnader då det bara är ränta som behöver betalas på lånet. Detta kan t ex vara passande om du precis köpt ett nytt hus som det behöver köpas inredning till en renoveras. Under en period kan du då få lite mer pengar att röra dig med.

Den stora nackdelen med ett amorteringsfritt lån är att du hela tiden betalar ränta på hela summan. Summan av detta är att lånet totalt blir dyrare vilket även är en av anledningar till att långivarna kan tänka sig att låna ut pengar på detta vis.

Tänk därför efter noga när en långivare frågar hur du vill göra med amorteringen då det kan handla om ganska mycket pengar på lite lägre sikt. Vårt grundtips är att det är bättre att amortera än att inte göra detta även om det så bara är med en liten summa. Detta kommer att bli billigare i längden och skulle det vara så att du vid något tillfälle behöver ändra amorteringstakten på exempelvis ditt bolån kan du ta kontakt med din långivare och kolla upp den möjligheten.

Långivare som erbjuder bolån och privatlån

Den här listan innehåller både långivare som erbjuder bolån och privatlån. En del långivare har båda typer av lån och kan då tänkas vara med två gånger. Ifall du vill ha en bra jämförelse av privatlån eller bolån kan du titta in på våra jämförelser och kolla in räntor, villkor och andra avgifter etc.

Privatlån

Freedom FinanceFreedom FinanceLendoLendo
Marginalen BankMarginalen BankSevendaySevenday

Bolån

HandelsbankenHandelsbankenHypotektet BolånHypotektet BolånLänsförsäkringarLänsförsäkringarMitt BolånMitt BolånNordeaNordeaSBABSBABSEBSEBSkandiaSkandiaSwedbankSwedbank

Bäst privatlån just nu