Sök mikrolån / SMSlån

Välj lånebelopp
Välj löptid (dagar)
Ålder (Minst 18 år)
Har betalningsanmärkning

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Topplista mikrolån höger - mobil

Bäst SMSlån just nu

Långivare som lånar ut 3000 kr i 30 dagar.
1Nåtlån
Totalt:
405 kr
Låna / Besök
2DayPay
Totalt:
437 kr
Låna / Besök
3Kredit365
Totalt:
491 kr
Låna / Besök
Välj lånebelopp och löptid:
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Lånevillkor - SMSlån

Innan du lånar några pengar är det alltid viktigt att läsa igenom lånevillkoren noga. Detta gör att du har en bra koll på vad lånet innebär och vad du kan förvänta dig vid olika situationer. Här nedan har vi gjort en sammanställning på några vanliga villkor som brukar gälla för dig som vill låna pengar i form av SMSlån. Du kan här både hitta saker som krävs av dig och vad som gäller för lånet.

Viktigt att komma ihåg är att detta bara är generella saker vi skriver här och det kan skilja hos just den långivaren som du väljer. Det är även omöjligt för oss att här ta upp allt som skrivs ut i villkoren. Därför bör du definitivt läsa villkoren från den tänkta långivaren innan pengar lånas. Det vi skriver här ska ses som en guide som ger dig en överblick över vad som vanligen gäller.

Lånevillkor att hålla ordning på för SMSlån

Återbetalning

Alla lånade pengar ska återbetalas inom en förutbestämd framtid och detta gäller självklart även SMSlån. Denna löptid ligger oftast på 30 dagar för SMSlån. Men på senare år har det även kommit fram långivare som erbjuder andra val för dig som vill låna. Speciellt gäller detta för större SMSlån som ofta betalas tillbaka på 60 eller 90 dagar. Om detta är fallet blir det två återbetalningar för ett 60 dagars lån och 3 för ett 90 dagars. Vissa långivare erbjuder även förlängning av sina lån dock till en extra kostnad.

Dröjsmålsränta och påminnelseavgift

Om du inte betalar tillbaka pengarna som det är tänkt kommer du med största säkerhet ganska snart få en påminnelse och denna kostar dig runt 50 kr. Vidare finns det även risk för dröjsmålsränta om ett lån inte återbetalas. Kan du inte betala av lånet som planerat ta därför kontakt med långivaren så snabbt som möjligt för att tillsammans hitta en lösning.

Lösa lånet i förtid

Det ska normalt inte vara några som helst problem att lösa ett SMSlån i förtid utan några extra kostnader. Om du önskar detta ta då kontakt med din långivare och fråga hur du ska återbetala pengarna.

Ångerrätt

Du har enligt distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) ångerrätt avseende det ingångna låneavtalet. Men oavsett är det fortfarande viktigt vad att läsa vad långivaren själva skriver om detta.

Vem får låna

Långivare ställer alltid upp ett antal villkor som de kräver att en låntagare uppfyller för att de ska acceptera en låneansökan. Ett grundkrav som alltid gäller är att låntagaren ska vara minst 18 år gammal. Innan låntagaren är myndig går det inte att låna. Sedan finns det många långivare som kräver att kunderna är äldre och då kan det handla om en ålder på exempelvis 20 år som minst. Det finns även långivare som har olika regler beroende på hur stort lån som söks.

När det gäller inkomstkrav styrs detta ofta av storleken på lån. Ett litet SMSlån på 1 000 kr kräver ofta inte några större inkomster per månad. Ska dock ett låna på 10 000 kr sökas är det vanligt att en långivare ska få in runt 10 000 kr i månaden.

Vidare ska en person som lånar pengar vara svensk medborgare och vara stadigvarande boende här sedan en tid tillbaka. Ett mobiltelefonnummer måste även finnas registrerat på låntagaren och detta får inte vara hemligt. Ett bankkonto som pengarna ska sättas in på måste även det finnas.

När det gäller betalningsanmärkningar är det varierande vad långivarna säger. Vissa säger tvärt nej till ansökningar om det finns aktiva sådana. Andra säger inte nej utan tar med det som en negativ del i kreditbetyget. Hos dessa kan då andra positiva saker som goda inkomster ge ett tillräckligt bra betyg för att pengar ska få lånas.

Kostnad

Ser man till kostnaderna för SMSlån ska man ha klart för sig att det inte är frågan om något direkt billigt lån att söka. Ibland finns det långivare som lånar ut gratis till nya kunder annars får man räkna med en kostnad från någon hundralapp för ett lån på 1 000 kr till en kostnad på över 2 000 kr för den som vill låna 10 000 kr. Vill du veta mer exakt vad det kostar att låna pengar från ett stort antal långivare kan du besöka vår avdelning för jämförelse av lån.

 
 

Långivare som erbjuder SMSlån på 3 000 kr

Här finns långivare som lånar ut 3000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 3000 i 30 dagar.
NåtlånNåtlån 405 kr405 krDayPayDayPay 437 kr437 kr
Kredit365Kredit365 491 kr491 krMonettiMonetti 491 kr491 kr
MeddelandelånMeddelandelån 521 kr521 kr

Bäst SMSlån just nu

Långivare som lånar ut
3000 kr i 30 dagar.
1Nåtlån
Totalt:
405 kr
Låna / Besök
2DayPay
Totalt:
437 kr
Låna / Besök
3Kredit365
Totalt:
491 kr
Låna / Besök
4Monetti
Totalt:
491 kr
Låna / Besök
5Meddelandelån
Totalt:
521 kr
Låna / Besök
Välj lånebelopp och löptid: