Sök privatlån / blancolån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Räntefritt lån

Normalt när någon lånar ut pengar vill de tjäna pengar på detta och de tar därmed ut en ränta. För det är så att en långivare enligt lag enbart får lägga på avgifter för ett lån som motsvarar deras verkliga kostnader. Ska de sedan få in några extra pengar måste dessa plockas ut genom en ränta. Detta gör att det inte är speciellt vanligt med lån som är räntefria.

Dock finns det lite undantag där lån kan kallas för räntefria eller iaf delvis detta. Några av dessa exempel ska vi titta på här nedan.

Köpa på avbetalning

Att köpa på avbetalning innebär att du lånar pengar även om man kallar det för avbetalning. Här kan ofta butikerna gå ut med att lånen är räntefria. Då gäller det att titta noga om de bara är räntefria eller om de är helt gratis för det är som vi tidigare var inne på två olika saker. För det är fortfarande fullt möjligt att du få betala saker som uppläggningsavgift. Ska lånet vara helt gratis så ska den effektiva räntan vara 0 %. Sedan behöver det inte bli dyrt om det bara är frågan om en uppläggningsavgift som normalt kostar några hundra kronor.

En sak som är bra att veta är att ifall du inte skulle sköta dina återbetalningar enligt planen som lagts upp finns det en risk att lånet inte längre kommer att vara räntefritt. Din avbetalning kan automatiskt förändras till ett vanligt lån med kostnader. Om detta kan hända står uppskrivet i lånevillkoren.

Mikrolån

Denna typ av mindre lån är ofta långtifrån billiga att skaffa då räntorna och avgifter i förhållande till lånebeloppet ofta är höga. Men det kan finnas en möjlighet till räntefria lån här och det är ifall du är ny kund hos en långivare. Det är nämligen inte alls ovanligt att långivarna erbjuder nya kunder att låna helt gratis av dem.

Lån med räntefri period

Detta är inte lån som helt och hållet är räntefria utan de har bara perioder som är räntefria. Det kan innebära att du t ex inte betalar någon ränta de första 12 månaderna. Fördelen med dessa lån är att de är billigare under denna inledande period för att sedan börja att kosta pengar.

Använd ett kreditkort

Kreditkort är ofta något man pratar om som att det är dyrt och detta stämmer men bara delvis. Så länge som du betalar tillbaka pengarna enligt den räkningen som du kommer att få månaden efter inköpet så har du faktiskt lånat pengar utan att betala någon ränta alls. Det är bara ifall du inte betalar tillbaka då som ränta kommer att börja dras. Så ifall du vill låna pengar räntefritt på detta vis gäller det att se till att han tillräckligt mycket ekonomiska medel för att kunna betala tillbaka allt på räkningen.

Några exempel

Här ovan har vi beskrivit några exempel på lån som kan vara räntefria eller iaf delvis. Som du märker med det mesta vi har skrivit så gäller det att se upp. Något som är räntefritt behöver inte vara gratis och det kan komma att kosta mer i framtiden ifall man inte följer den planen.

Ett bra grundtips är därför att vara starkt kritisk till varje långivare som säger att de lånar ut pengar räntefritt. Kolla upp villkoren noga för att försäkra dig om att det verkligen inte tillkommer några kostnader nu eller senare som du inte räknat med.

Bäst privatlån just nu