Sök privatlån / blancolån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

MC-lån

Funderar du på att köpa en ny motorcykel så är det heller inte otorligt att du letar efter ett MC-lån för att finansiera affären. Passande nog ha flera långivare där ibland de flesta av de klassiska stora bankerna speciellt utformade MC-lån.

Lån med säkerhet

Ett MC-lån är ett lån med säkerhet vilket innebär att du erbjuder långivaren något värdefullt som säkerhet för lånet. Detta kan exempelvis vara ett hus eller en bil. I detta fall är det då istället motorcykeln som kommer att stå som säkerhet för lånet.

Den stora fördelen med ett lån med säkerhet är att det blir en mindre risk för långivaren att låna ut pengar då de som sagt finns säkerhet. Skulle en låntagare inte sköta sina återbetalningar av lånet kan långivaren kräva att säkerheten säljs och att pengarna från försäljningen går åt för att betala tillbaka lånet. Detta för med sig att räntan ofta är lägre för dessa typer av lån.

Vanliga villkor för ett MC-lån

Som alla olika typer av lån finns det vissa villkor som man ska ha koll på. Det allra första som är bra att veta är att du inte kommer att kunna använda motorcykeln som säkerhet för hela lånet. Du kan bara få en belåningsgrad på maximalt 80 % av kostnaden.

De 20 % som återstår måste du därmed finansiera på något annat vis. Detta kan då vara genom sparade pengar, inbyte eller att ett annat lån tas för att betala pengarna. Det lånet kan du inte ha motorcykeln som säkerhet varför det normalt är frågan om ett privatlån. Bäst är dock självklart ifall man har sparade pengar så det räcker.

Vidare finns det regler som säger att motorcykeln inte får vara hur gammal som helst när du ska köpa den. Vanligt är att den inte får vara mer än 9 år gammal. Ska du därför köpa en begagnad motorcykel är det viktigt att kolla upp åldern så att du kan få låna pengar.

Vidare kommer det att ställas ett antal krav på dig själv som låntagare för att en långivare ska godkänna en ansökan. Grundkrav är att du ska vara myndig men det kan ibland krävas att du t ex är 20 år gammal för att få låna. Du behöver även ha ett inkomst varje månad som långivaren känner är tillräckligt stor för att betala tillbaka lånet. Hur stor denna inkomst behöver vara styrs till stor del av priset på motorcykeln. Har du betalningsanmärkningar är detta vanligen ett hinder för att få låna pengar.

Sist kan du tänka på att kolla upp vilka lån som MC-handlarna kan erbjuda. De har ofta egna lösningar som du kan använda dig av. Och det finns inget som säger att det måste vara dyrare än att låna från någon stor bank. Bäst av allt är att kolla upp alternativen noga innan något beslut tas.

Långivare som erbjuder MC-lån

Här har vi samlat några långivare som erbjuder sina kunder MC-lån. Vi har här inte skrivet ut några räntor utan tipset är att kolla hos långivarna direkt istället.

Bäst privatlån just nu