Sök privatlån / blancolån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Husvagnslån

Här på sajten har vi artiklar som tar upp billån och husbilslån. Men eftersom det är så vanligt att folk istället köper en husvagn så finns det självklart även möjlighet att låna pengar till ett sådant inköp. I princip är detta lån samma sak som ett husbilslån och nästan samma sak som ett vanligt billån. Det är bara några mindre detaljer som skiljer mot billånen.

Det är inte alla långivare som har denna typen av lån utan det brukar bara vara de större bankerna som erbjuder lån som är direkt inriktade på husvagnar. Det är då heller inte säkert att det kallas för just husvagnslån även om det är samma typ av produkt.

Lån med säkerhet

När du lånar pengar till en husvagn har du den fördelen att det du köper har ett stort värde och även ett värde som inte kommer att försvinna snabbt. Detta innebär att långivaren är beredd att använda den inköpta husvagnen som säkerhet för lånet. På samma vis som ett hus står som säkerhet för ett bolån.

Detta för med sig att långivaren kan känna sig säkrare på att få tillbaka sina pengar ifall du som lånar inte klarar av att sköta återbetalningarna. Då större risk i de närmaste alltid innebär högre ränta kan du alltså räkna med en lägre ränta än för ett privatlån.

Belåningsgrad

Även om husvagnen står som säkerhet för lånet så kommer den inte att göra detta för hela kostnaden. 80 % av kostanden är det som husvagnen kan stå som säkerhet för som mest. Detta innebär att 20 % av pengarna måste betalas på något annat vis. Att det är på detta vis har att göra med att allt som köps tappar värde även om en husvagn inte tappar värde snabbt. Skulle då belåningsgraden ligga på 100 % är risken stor att långivaren inte kan använda husvagnen som betalning för hela lånet.

De återstående pengarna betalas bäst genom antingen sparade pengar eller ifall det finns något som man kan erbjuda som inbyte. Det går självklart även att låna pengar för att täcka denna summa men då är det frågan om ett privatlån som kommer att få en högre ränta. Ska man låna till kontantinsatsen är det därför viktigt att kalkylera med denna extra kostnad. Har du mer pengar sparade eller kan erbjuda exempelvis en gammal husvagn som har större värde än 20 % så är det bara bra då du ju inte behöver låna lika mycket pengar.

Löptid

Då en husvagn inte tappar värde lika snabbt som en bil har du oftast möjlighet att få en längre löptid. Det vanliga spannet för denna typ av lån ligger mellan 2 - 15 år. Är det frågan om en ny husvagn kan du med största säkerhet välja själv exakt hur lång tid du vill amortera lånet på. Köps istället en begagnad är det möjligt att långivaren ställer vissa krav. Som för alla lån är det billigare att betala av snabbt men nackdelen är då att månadskostnaden blir högre.

Köpa av auktoriserad handlare

En bra sak att veta om är att ifall du planerar att köpa husvagn av en privatperson kan det vara svårt att få låna några pengar till detta. Iaf om det är ett husvagnslån som du vill ha. De flesta långivare som erbjuder denna typ av lån kräver nämligen att husvagnen är köpt från en auktoriserad handlare.

Bäst privatlån just nu