Sök privatlån / blancolån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Husbilslån

Till stor del är ett husbilslån samma sak som ett vanligt billån. Det som skiljer är ju att det här ofta handlar om andra summor. Sen kan det självklart även vara lite andra mindre detaljer som skiljer men i grunden är det samma typ av lån.

Detta innebär att husbilen som du köper kommer att stå som säkerhet för lånet vilket gör att du normalt får en förhållandevis bra ränta.

Villkor för husbilslån

Det går inte att låna med husbilen som säkerhet för hela lånesumman utan vanligen går det maximalt att använda husbilen som säkerhet för 80 % av köpesumman. Detta då långivaren vill vara säkra på att kunna få tillbaka sina utlånade pengar ifall du inte sköter återbetalningarna. För de kan då kräva in husbilen som betalning för lånet. Därför vill de ha en marginal då den troligen kommer att tappa i värde.

De återstående 20 % av köpesumman måste du lösa på något annat vis. Bäst är självklart ifall du har sparade pengar eller kan erbjuda något i inbyte. Du kan låna pengar för att betala dessa återstående procent men då blir det frågan om ett privatlån vilket med största säkerhet blir dyrare.

En sak som skiljer husbilslån och vanliga billån är löptiden. Billån har oftast en löptid som som sträcker sig upp till 8 år. När det gäller ett husbilslån ligger denna period på några år till då det ofta går att betala tillbaka på upp till 15 år. Detta då husbilar dels är klart dyrare men även att de inte tappar värde lika snabbt som vanliga bilar varför långivarna kan vara mer trygga i att låna ut pengar under en längre period.

Var hittar man ett husbilslån?

Denna typ av lån tillhör inte de allra vanligaste typerna vilket innebär att det bara är de större bankerna som brukar erbjuda dem. Sen är det inte alltid så att de kallar lånet för just husbilslån utan det kan vara något annat liknande.

Något som är bra att veta är att ifall du ska låna pengar till en husbil är att du med största säkerhet måste köpa denna av en auktoriserad handlare. Om du köper husbilen privat så får du ta ett annat lån så som ett privatlån. Detta lån kommer då troligen ha en högre ränta.

Bäst privatlån just nu