Sök privatlån / blancolån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Båtlån

Att ge sig ut och segla i skärgården eller bara ta sig en liten tur på den lokala sjön är ofta svårt att slå. Detta speciellt om vädret är riktigt fint. Men för att göra detta behöver man en båt och dessa kan ofta kosta förhållandevis mycket pengar. Det är i detta läge som ett båtlån blir aktuellt.

Lån med säkerhet

Ett båtlån är ganska likt ett vanligt billån om man tittar lite närmare på dem. Detta innebär t ex att båten som du köper kommer att agera som säkerhet för lånet vilket normalt för med sig att räntan blir lägre. Långivaren har ju helt enkelt ett sätt att kräva in sina pengar ifall du inte betalar i tid. Då långivare till stor del sätter räntor efter risk så innebär detta att du vanligen får en lägre ränta då risken inte är lika hög för dem.

Båten kommer dock inte att stå som säkerhet för hela lånet, något som också gäller för exempelvis bolån o billån. 80 % av värdet brukar vara en normal maxgräns. Detta för med sig att du måste betala de återstående 20 % antingen genom sparade pengar, intbyte eller på annat vis. Ett annat sätt kan vara att låna pengar för dessa återstående 20 % men då kan båten alltså inte användas för detta och lånet bli därmed dyrare. Vilket gör att man normalt inte rekommenderar detta.

Ska du köpa en båt och låna pengar till denna genom de stora bankerna måste du räkna med att köpa in båten från en svensk handlare eller tillverkare. Det går oftast inte att låna pengar på en båt som är köpt privat.

Löptid för ett båtlån

Eftersom det ofta kan handla om ganska mycket pengar när du lånar till en båt så återspeglar sig detta även i löptiden för lånet. Det går att få löptiden på många år då det inte är rimligt att betala tillbaka lånet allt för snabbt. Exakt hur lång återbetalningstiden ska vara gör du upp med den du lånar av.

Bäst privatlån just nu