Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Ränteavdrag bolån

Alla lån medför en räntekostnad som ska betalas till långivaren. Det är bara genom denna ränta som långivaren får tjäna pengar. Andra kostnader som de tar ut för ett lån ska användas för att täcka deras kostnader för att låna ut pengar.

Hur hög räntan är varierar beroende på vilken låntyp det är frågan om. Exempelvis har normalt ett privatlån en klart högre ränta än vad ett bolån har. Men då bolånen istället oftast är mycket större blir den totala summan som ska betalas i räntekostnad vanligen hög.

Det man då ofta inte tänker på direkt är att 30 % av den summa som betalas i ränta faktiskt är pengar som senare kommer att återbetalas. Detta sker när deklarationen utförs och kan ofta innebära en ganska ordentlig summa som återfås.

Det finns en möjlighet att få tillbaka dessa pengar direkt och det är genom att genomföra en jämkning av bolånen. Arbetsgivaren betalar då in mindre skatt på dina tjänade pengar. Det innebär att du istället betalar in mindre i skatt varje månad, så att du inte behöver låna ut pengar till Skatteverket. Men mer om det kan du läsa i länken här innan.

30 % är alltså den summan som du kommer att återfå av det du betalat i räntekostnader. Vilket kan bli en mycket bra bonus vid väl valda tillfällen. Sen är det en sak som man ytterligare ska vara medveten om och det är att 30 % enbart gäller för räntekostnader upp till 100 000 kr per år. Har du högre räntekostnader än så kommer du enbart att få tillbaka 21 % på den summan som överstiger 100 000 kr.

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.