Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Energilån

Speciellt äldre hus har en tendens att ha energilösningar som inte är speciellt effektiva. Detta kan t ex vara isolering, vitvaror eller uppvärmning. Det kan även vara frågan om lösningar som inte är bra ur miljösynpunkt. Att byta ut dessa kan dock medföra stora kostnader även om det i längden blir frågan om en ekonomisk besparing då energiförbrukningen kommer att gå ner. Det är här ett energilån kommer in i bilden. T ex att byta värmepump och lägga ner bergvärme kan utan problem kosta 150 000 kr vilket inte är säkert att man har sparat.

Detta lånet är enbart tänk för dig som tänker göra en investering i något som ger dig en lägre månadskostnad eller en bra påverkan på miljön.

Ett energilån är ett lån utan säkerhet dock krävs det självklart att du har en bostad som du ska utföra arbete i. Av denna anledning brukar räkna in denna typ av lån bland bostadslånen.  Hur mycket du kan låna kan variera mellan olika långivare men ofta är det samma summor som ett privatlån vilket betyder att det maximalt går att låna upp till 350 000 kr. Eftersom det är frågan om ett lån utan säkerhet kommer räntan inte att kunna bli så låg som för ett bolån men det ligger ofta bra till jämfört med andra privatlån.

Det kan ibland vara möjligt att få bidrag när pengar investeras i lösningar som är bra för miljö och sparar energi. Detta är ett alternativ som du självklart ska kolla upp innan du gör något mer och Energimyndighetens webbplats är då ett bra ställe att börja på.

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.