Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Byggnadskreditiv

Att bygga ett hus är något som kostar mycket pengar vilket gör att de allra flesta behöver låna pengar för att kunna utföra detta projekt. Men då ett bolån har en bostad som säkerhet är det ju här omöjligt att ta ett sådant lån då det helt enkelt inte finns någon bostad som kan stå som säkerhet. Av denna anledning finns det något som heter byggnadskreditiv. Detta kan t ex även kallas för byggnadslån.

Ett byggnadskreditiv är ett lån som löper under själva uppförandet av bostaden. Pengar betalas ut löpande under tiden för att betala de olika delarna av konstruktionen som t ex grund, tomt osv. Om det totala priser för bostaden blir lägre än vad du har tagit ut ett byggnadskreditiv för behöver du inte betala någon extra ränta. Detta då ett byggnadskreditiv till skillnad från andra lån inte betalas ut på en gång utan du lånar bara de pengarna som verkligen används. Sedan finns det självklart en maxgräns som säger hur mycket som maximalt går att låna för ditt bygge.

Vad krävs för att få låna?

Som för alla andra lån krävs det att du har en inkomst som kan täcka de kostnader som lånet för med sig. Detta är ett självklart grundkrav. Det som skiljer ett byggnadskreditiv är att du även måste visa upp saker som ritningar, budgeterade kostnader och vem som ska bygga bostaden m.m för långivaren. De kommer med hjälp av denna informationen dels bestämma om det är värt att bygga bostaden eller ej och sedan ifall din ekonomi är tillräckligt bra för att de ska vilja låna ut pengarna.

Har du fått ett byggnadskreditiv och sedan byggt en bostad ska denna besiktas och försäkras när byggnationen är klar. Efter detta tar man ut pantbrev på bostaden och då omvandlar man byggnadskreditivet till ett bolån. Det är ju först när bostaden är klar som det är möjligt för den att stå som säkerhet för ett bolån. Att man omvandlar ett byggnadskreditiv till ett bolån är positivt för dig som låntagare då räntan kommer att gå ner.

Vem erbjuder byggnadskreditiv?

Har du bara en bra ekonomi ska det inte vara några problem att hitta en långivare som erbjuder dig att låna pengar i form av ett byggnadskreditiv. Detta då alla de större bankerna i landet erbjuder sina kunder detta t ex. En bra sak att tänka på är att du sitter i en ganska god förhandlingsposition ifall du tänker ta ett byggnadskreditiv och sedan bolån hos en viss långivare. Detta kommer innebära ordentligt med intäkter för dem under många år framöver vilket gör att de är mycket intresserade av att ha dig som kund.

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.