Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Bolån / Bostadslån

Bolån / Bostadslån

Ett bolån är ett lån med säkerhet som man tar antingen när man behöver pengar för att köpa en ny bostad eller i vissa fall om man redan äger en bostad där det finns utrymme att låna lite mer pengar. Bolånet (åtminstone bottenlånet, som är den allra största delen av ett bolån) är det billigaste lånet du kan hitta och du lånar ofta pengarna över en väldigt lång tid.

Ett bolån består av två delar, vilket är topplån och bottenlån. Bottenlånet är den allra största delen och den delen som har bostaden som säkerhet. Du kan belåna upp till 85 procent av bostadens pris. Av det skälet är bottenlånet även klart billigare än topplånet och vad som gör att ett bolån rent allmänt har en låg ränta jämfört med andra lån.

När du köper en bostad brukar det ofta krävas en kontantinsats, för att visa att du har en hyfsad ekonomi att backa upp köpet med. Den brukar ligga på ca 10 - 15 procent av köpesumman. Om du betalar 10 % där och har 85 % i bottenlån blir det lite pengar över som måste tas någonstans. De pengarna får man fixa i form av toppenlån, som är ett dyrare lån utan säkerhet.

I den här kategorin har vi samlat ett stort antal artiklar om olika saker som rör bolån. Du kan läsa om allt ifrån bottenlån, topplån och kontantinsats till olika typer av räntor, annuitetslån och rak annuitet, hur man hittar och jämför bra och billiga bolån och mycket mer.

Vill du jämföra bolån för att hitta ett billigt lån som passar just dig kan du göra det i vår jämförelse av bolån.

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.