Sök privatlån / blancolån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Arkiv för blogg

Blancolån
Blandat
Bolån / Huslån
Information
Mikrolån / SMSlån
Räntor
Tips och guider
 
 

Vår blogg om lån och annat

Läs vår blogg som framför allt tar upp och diskuterar sådant som rör lån och att låna pengar. Det kan vara allt ifrån viktiga nyheter som påverkar låntagare till höjda räntor eller bara intressanta fakta eller statistik. Det kan även hända att vi svävar ut lite och bloggar om andra saker som handlar om ekonomi eller relaterade ämnen.

Intressant vad som händer med amorteringskrav

För tillfället är det runt 40 % av svenskarna som amorterar på sina bottenlån. Detta är en siffra som Finansinspektionen, Riksbanken och även regeringen inte är nöjda med. Därför tittar man på olika lösningar.

Lite statistik över hushållens lån

Något som är helt klart är att vi inte slutar att låna pengar. Hushållens skulder uppgick i juli till 2 990 miljarder kronor. Bolånen står då för ca 80 % av denna summa. Resten är andra typer av lån som billån, privatlån och mikrolån.

Semestertider

Sommaren är en mycket trevlig del på året. Personligen avskyr jag vintern ganska friskt då man mest måste hålla sig inne för att inte frysa halv ihjäl. Så när det är sommar brukar humöret alltid gå upp en del :)

Reporäntan ner igen

Att det skulle bli en ändring av reporäntan var inte överraskande då i princip alla trodde att detta skulle hända. Det som dock var lite överraskande var att den inte sänktes med 0,25 % utan att sänktes med 0,5 %. Vi har alltså nu en reporänta som bara ligger på just 0,25 %.

Rörlig ränta kommer tillbaka

Att rörlig ränta normalt är billigare är ju ingen direkt hemlighet. Sen hur många som väljer just denna typ av ränta är ju lite beroende av hur läget ser ut på marknaden och hur det är med folks ekonomi.

Bäst privatlån just nu