Sök privatlån / blancolån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Arkiv för blogg

Blancolån
Blandat
Bolån / Huslån
Information
Mikrolån / SMSlån
Räntor
Tips och guider
 
 

Vår blogg om lån och annat

Läs vår blogg som framför allt tar upp och diskuterar sådant som rör lån och att låna pengar. Det kan vara allt ifrån viktiga nyheter som påverkar låntagare till höjda räntor eller bara intressanta fakta eller statistik. Det kan även hända att vi svävar ut lite och bloggar om andra saker som handlar om ekonomi eller relaterade ämnen.

Bloggserie - Att tänka på innan du lånar pengar (del 4)

Att låna pengar ska aldrig vara ett enkelt beslut utan det ska noga tänkas igenom innan. Lånar man pengar utan att göra arbetet innan ordentligt ökar risken betydligt att man hamnar i framtida ekonomiska problem.

Bloggserie - Att tänka på innan du lånar pengar (del 3)

Att låna pengar ska aldrig vara ett enkelt beslut utan det ska noga tänkas igenom innan. Lånar man pengar utan att göra arbetet innan ordentligt ökar risken betydligt att man hamnar i framtida ekonomiska problem.

Den som vet mest investerar bäst

Uttrycket “den som vet mest investerar bäst” låter kanske ganska klyschigt men det betyder inte att det inte finns en viss sanning i det. Att ha mycket information om de bolag eller branscher man investerar i, samt kunskap om aktiemarknaden i övrigt är väldigt värdefullt. Det gör att man kan ta väl avvägda beslut, baserade på fakta och inte gissningar.

Hejdå SMSlån - Hej kontokredit

För ett år sedan eller mindre än så fanns det hur många långivare som helst som erbjöd SMSlån eller snabblån (i princip samma sak). Idag finns det plötsligt inte alls så många som erbjuder dessa lån i den vanliga formen. Vad hände då? Jo, enkelt sagt så infördes nya regler kring så kallade högkostnadskrediter, vilka satte käppar i hjulen för många långivare.

Bankernas kalkylränta kan kännas tuff

Bolåneräntan fortsätter att ligga på väldigt låga nivåer. Snitträntan ligger runt 1,5 procent och en del av er där ute har då även lyckats få lägre ränta än så. Räntan är alltså en ganska liten del av boendekostnaden i dagsläget. Trots detta kör bankerna med mycket högre kalkylräntor när de räknar på ifall du kan få låna, vilket kan begränsa hur mycket man får låna och hur dyr bostad man har råd att köpa.

Bäst privatlån just nu