Sök privatlån / blancolån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Arkiv för blogg

Blancolån
Blandat
Bolån / Huslån
Information
Mikrolån / SMSlån
Räntor
Tips och guider
 
 

Vår blogg om lån och annat

Läs vår blogg som framför allt tar upp och diskuterar sådant som rör lån och att låna pengar. Det kan vara allt ifrån viktiga nyheter som påverkar låntagare till höjda räntor eller bara intressanta fakta eller statistik. Det kan även hända att vi svävar ut lite och bloggar om andra saker som handlar om ekonomi eller relaterade ämnen.

Hejdå SMSlån - Hej kontokredit

För ett år sedan eller mindre än så fanns det hur många långivare som helst som erbjöd SMSlån eller snabblån (i princip samma sak). Idag finns det plötsligt inte alls så många som erbjuder dessa lån i den vanliga formen. Vad hände då? Jo, enkelt sagt så infördes nya regler kring så kallade högkostnadskrediter, vilka satte käppar i hjulen för många långivare.

Bankernas kalkylränta kan kännas tuff

Bolåneräntan fortsätter att ligga på väldigt låga nivåer. Snitträntan ligger runt 1,5 procent och en del av er där ute har då även lyckats få lägre ränta än så. Räntan är alltså en ganska liten del av boendekostnaden i dagsläget. Trots detta kör bankerna med mycket högre kalkylräntor när de räknar på ifall du kan få låna, vilket kan begränsa hur mycket man får låna och hur dyr bostad man har råd att köpa.

Låna för att reda ut gamla skulder

Har man skulder så ska man givetvis akta sig för att dra på sig ännu fler skulder genom att låna pengar. Det är inte speciellt bra att ha stora skulder och vanligtvis kostar dessa också pengar i form av ränta och avgifter, varför man vill få bort dem så fort man kan. Undantaget är självklart bolån och liknande, som är en vanlig del av din privatekonomi. Det finns dock en del situationer när ett lån kan vara bra för att reda ut din dåliga ekonomi, vilket vi ska kolla på i detta inlägg.

Organisera sparande till semesterresan

Få svenskar vill inte åka utomlands på sommaren, under sin semester. Även om det, som i år, är riktigt fint väder hemma i Sverige så vill de flesta gärna åka på en resa utomlands. Jag kan förstå att det lockar då det är stor skillnad på atmosfären, känslan, maten, miljön och kulturen i ett annat land, t ex Grekland eller Italien. Det kostar dock att resa och måste finansieras på något vis.

Handla utan att låna om du kan

Något som tyvärr är ganska vanligt är att man antingen köper saker på avbetalning, betalar med sitt kreditkort eller kanske till och med tar ett vanligt lån för att betala något som man vill ha. Alla dessa lösningar är ganska lika eftersom de går ut på att man köper saker med lånade pengar.

Bäst privatlån just nu