Sök privatlån / blancolån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Arkiv för blogg

Blancolån
Blandat
Bolån / Huslån
Information
Mikrolån / SMSlån
Räntor
Tips och guider
 
 

Vår blogg om lån och annat

Läs vår blogg som framför allt tar upp och diskuterar sådant som rör lån och att låna pengar. Det kan vara allt ifrån viktiga nyheter som påverkar låntagare till höjda räntor eller bara intressanta fakta eller statistik. Det kan även hända att vi svävar ut lite och bloggar om andra saker som handlar om ekonomi eller relaterade ämnen.

Hur ska man tänka när man väljer bank?

Förr i tiden var det inte speciellt svårt att välja bank. Det fanns i princip några få storbanker och så var det bara frågan vilken av dem man gillade bäst. Ofta blev det samma bank som ens föräldrar hade haft, eftersom det var vad man blev van vid. Idag är det dock klart annorlunda. Det finns mängder av banker och frågan är dår hur man ska välja.

Riksbanken lämnar reporäntan oförändrad för närvarande

Den 5:e september kom nya beslutet om reporäntan. Den lämnades då oförändrat på -0,25 procent. Planen sedan tidigare har varit att sakta men säkert börja höja räntan varje år tills vi når en mer normal nivå. Det verkar dock som att planen kan behöva revideras en aning.

Nu ska högkostnadskrediter ha varning

Det nya begreppet “högkostnadskredit” infördes för inte så länge sedan i Konsumentkreditlagen tillsammans med maxtak för ränta och en del andra saker. 1 juli var första dagen för kravet på av märkning dessa krediter, både i marknadsföring och på deras respektive hemsida.

Risker och avkastning i sparande

Att spara pengar är antagligen den bästa investeringen du någonsin kommer att göra. Det kostar ingenting och det är enkelt. Sparandet är viktigt på många olika sätt. Långsiktiga investeringar är en del av din framtid, t ex med pensionssparande och att bygga ett kapital. Samtidigt är det även viktigt kortsiktigt, just för att man ska slippa låna pengar.  Genom att spara pengar och lägga undan så skapar man förutsättningar för sig själv att kunna göra och köpa de saker man vill utan att ta ett dyrt lån.

E-sport och ekonomi

Vanliga sporter har funnits så länge man kan minnas och det är givetvis mycket pengar i sport på högsta nivån. I och med att vår värld blir allt mer digital och att det har blivit en del av vardagen för många att spela dator- och tv-spel så har även detta blivit sport. E-sport är ett lite nyare begrepp som innefattar tävlande i olika elektroniska spel och jag vill gå igenom de ekonomiska aspekterna.

Bäst privatlån just nu