Sök privatlån / blancolån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Extra amortering

Vill man få ner månadskostnaderna är ett bra alternativ att fundera på att göra extra amorteringar på de lån som man har. Varje extra krona som används för att betala tillbaka på ett lån kommer nämligen att ge dig en positiv effekt. Sen är det självklart inte så att 1 000 kr amorterade på ett lån som är i miljonklassen gör någon större inverkan utan det kan då bara handla om någon krona i månaden. Men många bäckar små och fortsätter man att göra sådana extra amorteringar kommer snart månadskostnaderna att gå ner så det märks.

Om du vill läsa lite mer om våra tankar när det gäller att amortera eller spara är tipset att besöka vår artikel där vi tar upp just detta ämne.

Lån utan bindningstid

De lånen utan bindningstid är de absolut enklaste att amortera extra på om du önskar detta. Det ska nämligen inte vara några extra kostnader alls vid extra amorteringar. Privatlån är ett bra exempel på denna typ av lån.

Tittar man på mikrolån är det inga bekymmer alls att amortera extra på dessa dock kan det ofta vara så att de bara sträcker sig i 30 dagar varför det inte ger något speciellt att lösa dem i förtid. Men om du har ett mikrolån som sträcker sig i mer än 30 dagar kan det vara ett bra alternativ.

När det gäller bolån är frågan vilken typ av bindningstid du har valt. Har du rörlig ränta eller tremånadersränta som det egentligen heter är det inga problem att amortera extra. Dock kan det potentiellt tillkomma en liten extra kostnad om du vill göra detta mitt i en period istället för omskrivningsdagen. Smidigast är därför bara att vänta lite eller höra med långivaren om det kostar dig något eller ej.

Lån med bindningstid

När det gäller lån med bindningstid är det inte alltid lika smidigt att extra amortera på dem utan att det ska kosta dig något. Du får vanligtvis betala något som kallas för ränteskillnadsersättning vilken är tänkt att ersätta långivaren för de kostnader som de fortfarande har för ditt lån.

Det går alltså alltid att göra en extra amortering om det är vad man önskar risken är bara att det inte lönar sig alls lika mycket som för ett lån utan bindningstid.

Hur gör man för att amortera extra?

Det kan vara så enkelt att du bara skickar in lite extra pengar till din långivare men det kan även vara så att de vill ha pengarna insatta på något speciellt vis. Eftersom det kan vara lite olika är tipset att du tar direkt kontakt med långivaren innan du skickar in några pengar. De kan då enkelt och snabbt svara dig exakt vad du behöver göra. Du får då även svar på eventuella kostnader.

Långivare som erbjuder bolån och privatlån

Den här listan innehåller både långivare som erbjuder bolån och privatlån. En del långivare har båda typer av lån och kan då tänkas vara med två gånger. Ifall du vill ha en bra jämförelse av privatlån eller bolån kan du titta in på våra jämförelser och kolla in räntor, villkor och andra avgifter etc.

Privatlån

Freedom FinanceFreedom FinanceLendoLendo
Marginalen BankMarginalen BankSevendaySevenday

Bolån

HandelsbankenHandelsbankenHypotektet BolånHypotektet BolånLänsförsäkringarLänsförsäkringarMitt BolånMitt BolånNordeaNordeaSBABSBABSEBSEBSkandiaSkandiaSwedbankSwedbank

Bäst privatlån just nu